Răspuns :
[tex] \frac{a+b+c}{3} [/tex]=4,2 => a+b+c=12,6
a-x=4,1 => a=4,1+x
b-x=1,7 => b=1,7+x
c-x=0,5 => c=0,5+x
Acum inlocuim in prima formula in functie de x.
4,1+x+1,7+x+0,5+x=12,6
3x+6,3=12,6
3x=6,3
x=1,2
=>
a=4,1+1,2=> a=5,3
b=1,7+1,2=> b=2,9
c=0,5+1,2=> c=1,7
a-x=4,1 => a=4,1+x
b-x=1,7 => b=1,7+x
c-x=0,5 => c=0,5+x
Acum inlocuim in prima formula in functie de x.
4,1+x+1,7+x+0,5+x=12,6
3x+6,3=12,6
3x=6,3
x=1,2
=>
a=4,1+1,2=> a=5,3
b=1,7+1,2=> b=2,9
c=0,5+1,2=> c=1,7
fie nr ,,a" ,,b" ,,c"
m a=(a+b+c):3=4,2 =>a+b+c=4,2x3
a+b+c=12,6
notam nr care se scade din cele 3 nr cu,,d"
a-d=4,1 =>a=4,1+d
b-d=1,7 =>b=1,7+d
c-d=0,5 =>c=0,5+d
inlocuim in prima relatie
4,1+d+1,7+d+0,5+d=12,6
3d+6,3=12,6
3d=12,6-6,3
3d=6,3
d=6,3:3
d=2,1
a=4,1+2,1=6,2
b=1,7+2,1=3,8
c=0,5+2,1=2,6
verificare
(6,2+3,8+2,6):3=12,6:3=4,2
m a=(a+b+c):3=4,2 =>a+b+c=4,2x3
a+b+c=12,6
notam nr care se scade din cele 3 nr cu,,d"
a-d=4,1 =>a=4,1+d
b-d=1,7 =>b=1,7+d
c-d=0,5 =>c=0,5+d
inlocuim in prima relatie
4,1+d+1,7+d+0,5+d=12,6
3d+6,3=12,6
3d=12,6-6,3
3d=6,3
d=6,3:3
d=2,1
a=4,1+2,1=6,2
b=1,7+2,1=3,8
c=0,5+2,1=2,6
verificare
(6,2+3,8+2,6):3=12,6:3=4,2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!