Răspuns :
a-b = (a+b):4 => 4(a-b) = a+b
(a+b)-(a-b) = 108
(a+b) |____|____|____|____|
(a-b) |____|
4 segmente egale - 1 segment egal = 3 segmente egale = 108
108 : 3 = 36 ( un segment)
a+b = 4×36 = 144
a-b = 36 => a = b+36
a |____|+36
b |____|
avem 2 segmente egale +36 = 144
144-36 = 108
108 :2 = 54 ( un segment)
a = 54+36 = 90
b = 54
a = 90
b = 54
(a+b)-(a-b) = 108
(a+b) |____|____|____|____|
(a-b) |____|
4 segmente egale - 1 segment egal = 3 segmente egale = 108
108 : 3 = 36 ( un segment)
a+b = 4×36 = 144
a-b = 36 => a = b+36
a |____|+36
b |____|
avem 2 segmente egale +36 = 144
144-36 = 108
108 :2 = 54 ( un segment)
a = 54+36 = 90
b = 54
a = 90
b = 54
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!