Răspuns :
a)
(√5-2)²+(√7-3)(3+√7)=5-4√5+4+7-9=7-4√5
b) (√2+5)²-(√3+4)(4-√3)=2+2√2+25-16+3=2√2+14
c) (3√3+7)(7-3√3)-(1-√7)²=49-27-1+2√7-7=14+2√7
d) (3-2√6)(3+2√6)+(√5+1)²=9-24+5+2√5+1=2√5-9
e) (2√7-1)²+(6+2√5)(2√5-6)=28-4√7+1+20-36=13-4√7
f) (1+4√3)²-(2+5√2)(5√2-2)= 1+8√3+48-50+4= 8√3+3
b) (√2+5)²-(√3+4)(4-√3)=2+2√2+25-16+3=2√2+14
c) (3√3+7)(7-3√3)-(1-√7)²=49-27-1+2√7-7=14+2√7
d) (3-2√6)(3+2√6)+(√5+1)²=9-24+5+2√5+1=2√5-9
e) (2√7-1)²+(6+2√5)(2√5-6)=28-4√7+1+20-36=13-4√7
f) (1+4√3)²-(2+5√2)(5√2-2)= 1+8√3+48-50+4= 8√3+3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!