Răspuns :
a+b=66,8
a:b=17,5 a=17,5*b
17,5b+b=66,8
18,5b=66,8
b=66,8:18,5
b=3,6(108)
a=3,6108*17,5=63,(189)
a=63,(189)
a:b=17,5 a=17,5*b
17,5b+b=66,8
18,5b=66,8
b=66,8:18,5
b=3,6(108)
a=3,6108*17,5=63,(189)
a=63,(189)
a + b = 66,8
a : b = 17 ,5
din prima rezulta ca :
a = 66,8 - b
a doua se poate scrie ca :
a = 17,5 * b
egalam cele doua ecuatii :
17,5 * b =66,8 - b
il trecem pe b-ul din dreapta in stanga cu semn schimbat si
17,5*b+b = 66,8 din asta rezulta ca
18.5 b = 66,8
si b = 66,8 : 18,5
deci b = 3,61 si at a =66,8-3,61
a = 63,19
a : b = 17 ,5
din prima rezulta ca :
a = 66,8 - b
a doua se poate scrie ca :
a = 17,5 * b
egalam cele doua ecuatii :
17,5 * b =66,8 - b
il trecem pe b-ul din dreapta in stanga cu semn schimbat si
17,5*b+b = 66,8 din asta rezulta ca
18.5 b = 66,8
si b = 66,8 : 18,5
deci b = 3,61 si at a =66,8-3,61
a = 63,19
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!