Urmariti sirul de egalitati . Prima egalitate este adevarata prin ipoteza
x = 2 ⇔ x^2 = 2x ⇔ x^2 - 4 = 2x - 4 ⇔ ( x - 2 )( x + 2 ) = 2 ( x - 2 ) ⇔ x + 2 = 2 ⇔ x=0
⇔ 0=2
Ultima egalitate este evident falsa . Care dintre egalitati nu este echivalenta cu precedenta egalitate ? JUSTIFICATI .
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!