Răspuns :
O iei pe invers, adică așa:
{[25:(3 x n-4)+40]:15+3}=1+5=6...și tot așa!
{[25:(3 x n-4)+40]:15+3}=1+5=6...și tot așa!
{[25:(3xn-4)+40]:15+3}-5=1
{[25:(3xn-4)+40]:15+3}=1+5
[25:(3xn-4)+40]:15=6-3
25(3xn-4)+40=3x15
25(3xn-4)=45-40
(3xn-4)=5:25
3xn-4=1/5
3xn=1/5+4
3xn=(1+20)/5
3xn=21/5
n=21/5:3
n=21/5x1/3
simplificam cu 3
n=7/5
{[25:(3xn-4)+40]:15+3}=1+5
[25:(3xn-4)+40]:15=6-3
25(3xn-4)+40=3x15
25(3xn-4)=45-40
(3xn-4)=5:25
3xn-4=1/5
3xn=1/5+4
3xn=(1+20)/5
3xn=21/5
n=21/5:3
n=21/5x1/3
simplificam cu 3
n=7/5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!