Răspuns :
L - lungimea
l - latimea
L - l = 1/6 x 36
(L+l) x 2 = 36
L+l = 36 : 2 = 18
L-l = 6
L = l+6
l + 6 + l = 18
2l + 6 = 18
2l = 18 - 6 = 12
l = 12 : 2 = 6
L= 6 + 6 = 12
l - latimea
L - l = 1/6 x 36
(L+l) x 2 = 36
L+l = 36 : 2 = 18
L-l = 6
L = l+6
l + 6 + l = 18
2l + 6 = 18
2l = 18 - 6 = 12
l = 12 : 2 = 6
L= 6 + 6 = 12
1/6 din 36 = 36 : 6 = 6 cm
a- lungimea
b- latimea
a- b = 6
(a+b) x 2 = 36
a+b = 36:2 = 18
a = 6+b
6+b+b = 18
6+2b = 18
2b= 18 - 6 = 12
b= 12:2
b=6
a= 6+6 = 12
Lungimea = 12 cm
Latimea =6 cm
a- lungimea
b- latimea
a- b = 6
(a+b) x 2 = 36
a+b = 36:2 = 18
a = 6+b
6+b+b = 18
6+2b = 18
2b= 18 - 6 = 12
b= 12:2
b=6
a= 6+6 = 12
Lungimea = 12 cm
Latimea =6 cm
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!