Răspuns :
a+b = 36
a-b = 6
------------
2a / = 42 => a = 21
21 + b = 36 => b = 36 - 21 => b = 15
a-b = 6
------------
2a / = 42 => a = 21
21 + b = 36 => b = 36 - 21 => b = 15
a+b=36
a-b=6 =>a=b+6
Il inlocuim pe a in prima relatie:
a+b=b+6+b=36
=>2b+6=36
2b=36-6=30
b=30:2=15
=>a=b+6
a=15+6=21
Verificare: 21+15=36
21-15=6
a-b=6 =>a=b+6
Il inlocuim pe a in prima relatie:
a+b=b+6+b=36
=>2b+6=36
2b=36-6=30
b=30:2=15
=>a=b+6
a=15+6=21
Verificare: 21+15=36
21-15=6
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!