👤

Scrieți doua adaptări ale plantelor și doua adaptări ale animalelor la temperaturi ridicate

Răspuns :



Ca multe alte animale care traiesc in zone cu temperaturi foarte ridicate, sobolanul cangur este activ mai mult noaptea, ziua dormind sub pamant. Acesta are insa si o adaptare iesita din comun la mediul inconjurator sarac in precipitatii, si anume nu bea niciodata apa.

Sobolanul cangur are niste organe speciale in interiorul nasului care ii permit sa absoarba umezeala direct din aer, iar rinichii, foarte eficienti, il tin hidratat. Mai mult, acesta este atat de bine adaptat la climatul uscat incat si daca ar trai in captivitate ani intregi tot ar refuza sa bea apa.




2. Diverse specii de pesti

Desi in Valea Mortii nu exista intinderi mari de apa, ci cel mult baltoace de 1-2 metri diametru, aici exista mai multe specii de pesti pupfish, adaptate la conditiile vitrege. Sunt pesti colorati, asemanatori sardinelor, care supravietuiesc band cantitati mari de apa. Iar ca sa nu fie afectati de sarea din ea, care poate fi si in cantitati duble fata de cea din apa de mare, acesti pesti elimina sodiul.

In ciuda uscaciunii din sol, din cand in cand Valea Mortii are parte de milioane de flori salbatice, impresionante prin colorit. Semintele acestora sunt invelite intr-un strat ca de ceara, care le protejeaza de caldura extrema, iar cand ploua suficient pentru ca acest strat sa fie indepartat semintele dau nastere la flori care temporar transforma peisajul intr-unul foarte placut vederii.