Răspuns :
ab : (a+b) = 4 rest 9 ; a+b >9
ab = 4×(a+b)+9
10×a+b = 4×a+4×b+9
10×a-4×a = 4×b-b +9
6×a = 3×b+9 |:3
2×a = b+3
deoarece a+b>9
=> a = 5 si b = 7
2×5 = 7+3 => 10 = 10
a = 6 si b = 9
2×6 = 9+3 => 12 = 12
ab = 57
57:12 = 4 rest 9
ab = 69
69:15 = 4 rest 9
ab = 4×(a+b)+9
10×a+b = 4×a+4×b+9
10×a-4×a = 4×b-b +9
6×a = 3×b+9 |:3
2×a = b+3
deoarece a+b>9
=> a = 5 si b = 7
2×5 = 7+3 => 10 = 10
a = 6 si b = 9
2×6 = 9+3 => 12 = 12
ab = 57
57:12 = 4 rest 9
ab = 69
69:15 = 4 rest 9
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!