Răspuns :
presupunem g de gradul intai , ceea ce er aprobabil specificat in text
g(x) =ax+b
f(f(x))=-6x-5
g(3x+7)=-6x-5
a(3x+7)+b=-6x-5
3ax+7a+b=-6x-5 ∀x∈R
atunci, pri identificarea coeficientilor, ce lor 2 polinoamede grad 1, avem,
-3a=-6
7a+b=-5
din prima ecuatia obtinem a=-2
care introdus in a adoua duce la
-14+b=-5
de unde
b=-5+14
b=9
deci functia este g(x) =-2x+9
verificare
g(f(x))=g(3x=7) = -2(3x+7) +9=-6x-14+9= -6x-5 adevarat, problema este bine rezolvata
g(x) =ax+b
f(f(x))=-6x-5
g(3x+7)=-6x-5
a(3x+7)+b=-6x-5
3ax+7a+b=-6x-5 ∀x∈R
atunci, pri identificarea coeficientilor, ce lor 2 polinoamede grad 1, avem,
-3a=-6
7a+b=-5
din prima ecuatia obtinem a=-2
care introdus in a adoua duce la
-14+b=-5
de unde
b=-5+14
b=9
deci functia este g(x) =-2x+9
verificare
g(f(x))=g(3x=7) = -2(3x+7) +9=-6x-14+9= -6x-5 adevarat, problema este bine rezolvata
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!