Răspuns :
Raspunsul e foarte simplu, e din formula, e la -x derivat este -e la -x.
[tex]$ \ $ Folosim formula (e^{u(x)})' = e^{u(x)} \cdot u'(x)[/tex]
[tex](e^{-x})' = e^{-x}\cdot(-x)' = e^{-x}\cdot (-1) = - e^{-x}[/tex]
[tex](e^{-x})' = e^{-x}\cdot(-x)' = e^{-x}\cdot (-1) = - e^{-x}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!