a=n³-3n²+2n=n(n²-3n+2)=n(n²-n-2n+2)=n[n(n-1)-2(n-1)]=n(n-1)(n-2) Am obtinut produsul a trei numere consecutive: n-2; n-1; n. Acest produs este divizibil cu 6 pentru orice trei numere intregi consecutive. Spor la lucru in continuare!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!