Răspuns :
(n + n/2)*2,5 = 31,5 => (2n + n)/2 = 31,5 ÷ 2,5 => 3n/2 = 12,6 => n = 12,6 * 2 / 3 = 25,2 / 3 = 8,4
(X+x/2)×2,5=31,5 (il amplificam pe x cu 2)
=>2x+x/2 × 2,5=31,5
3x/2×2,5=31,5
3x/2=31,5:2,5
3x/2=12,6
Inmultim mezii cu extremii
3x=12,6×2
3x=25,2
X=25,2:3
X=8,4
=>2x+x/2 × 2,5=31,5
3x/2×2,5=31,5
3x/2=31,5:2,5
3x/2=12,6
Inmultim mezii cu extremii
3x=12,6×2
3x=25,2
X=25,2:3
X=8,4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!