👤

Calculati si reduceti termenii asemenea.

a) (3x + 2y - z) + 5(4x-2y+z) - (-3x-y + 2z)

VA ROG SA SI EXPLICATI!!!

ajutati-ma azi dau test ;((


Răspuns :


(3x + 2y - z) + 5(4x-2y+z) - (-3x-y + 2z)=
=3x+2y-z+20x-10y+5z+3x+y-2z
=3x+20x+3x+2y-10y+y-z+5z-2z
=26x-7y+2z
Dupa cum observi la a doua paranteza am inmultit fiecare termen din paranteza cu 5 .
Iar la a treia paranteza am desfacut paranteza si pentru ca acolo era un minus in față se va schimba semnul elementelor din paranteza.
Rezolvare atasata !
................................
Vezi imaginea ALITTA