Răspuns :
y=x+5
x=z+5
x+y+z=33
inlocuim
(z+5)+(z+10)+z=33
z+z+z+15=33
3z=18
z=6
x=11
y=16
x=z+5
x+y+z=33
inlocuim
(z+5)+(z+10)+z=33
z+z+z+15=33
3z=18
z=6
x=11
y=16
x=y-5...=>y=x+5 x) |___|
x=z+5..=>z=x-5 y) |___|_|=>x+5
x+y+z=33 z) |__|=>x-5
-------------------------- ----------------------------
x=? y=? z=? x+x+5+x-5=33
3x=33
x+x+5+x-5=33 x=33:3
3x=33 x=11
x=33:3
x=11
y=11+5
y=16
z=11-5
z=6
11+16+6=
=27+6
=33
x=z+5..=>z=x-5 y) |___|_|=>x+5
x+y+z=33 z) |__|=>x-5
-------------------------- ----------------------------
x=? y=? z=? x+x+5+x-5=33
3x=33
x+x+5+x-5=33 x=33:3
3x=33 x=11
x=33:3
x=11
y=11+5
y=16
z=11-5
z=6
11+16+6=
=27+6
=33
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!