👤

Descri gutuiul.Va rog.


Răspuns :

În stare naturală, gutuiul atinge înălțimi medii de 3-4,5 m (cu extreme între 1,5–6 m) și are un aspect robust și rustic de tufă cu mai multe tulpini, ce pornesc de la baza coletului. Coaja tulpinilor este sensibilă și poate fi afectată chiar și de lovituri superficiale. Rădăcinile nu se dezvoltă mult în adâncime, fiind dispuse în stratul superficial al solului.
                                                    Gutuiul

  Gutuiul reprezinta un organism de orgine vegetala , respectiv un arbore fructifer ce se regaseste in cadrul familiei rosaceae si apartine genului Cydonia.
  Fructul gutuiului cunoscut sub denumirea de gutuie , poseda o culoare galbena cand este copt si un strat de puf pe coaja si este utilizat des in domeniu gastronomic (bucatarie) la diverse preparate , cum ar fi: dulceata , compot , supa de gutui etc.

Beneficiile si caracteristicile gutiului/gutuii

→ Gutuile datorita nivelului ridicat de potasiu si vitamine ce le poseda , acestea constituie niste remedii medicinale si respectiv naturiste pentru diverse afectiuni ale omului , ca de exemplu acneea , viroza respiratorie si multe altele  si in alta ordine de idei sprijina imbunatatirea digestiei si sistemului imunitar.

→ Gutuiul reprezinta o fuziune intre mar si par si detine o inaltime ridicata , de aproximativ 3,4 - 4m si fructul acstuia contine o cantitate ridicata de calorii (aprox 25 ,1 g) si este utilizat foarte des in dietele si tratamentele medicinale ale omului.