Răspuns :
E(x)=(x²+2x)[(x²+2x)+2]+1=(x²+2x)²+2(x²+2x)+1=[(x²+2x)+1]²=(x²+2x+1)²=
[tex]=((x+1)^2)^2=(x+1)^4[/tex]
[tex]=((x+1)^2)^2=(x+1)^4[/tex]
E(x)=(x²+2x)[(x²+2x)+2]+1=(x²+2x)²+2(x²+2x)+1=[(x²+2x)+1]²=(x²+2x+1)²=[(x+1)²]² deci este patrat perfect
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!