Răspuns :
a) 2x+7-3(x+4)=5x+2(x-5)
2x+7-3x-12=5x+2x-10
7-12+10=5x+2x-2x+3x
5=8x
x=8/5
b) 3x+4+2(x-3)=4(x+5)+3
3x+4+2x-6x=4x+20+3
3x+2x-6x-4x=23-4
-5x=19
x = - 19/5
c) 2(3x-2)-3(2x-3)=3(x+1)+6
6x-4-6x+9=3x+3+6
5-3-6=3x
-4=3x
x = - 3/4
d) (3-x)(x+3)=(x+2)² -2(x+1)(x-5)
3x+9-x²-3x=x²+4x+4-2(x²-5x+x-5)
9-x²=x²+4x+4-2x²+10x-2x+10
9-10-4=x²+x²-2x²+12x
-5=12x
x= - 12/5
2x+7-3x-12=5x+2x-10
7-12+10=5x+2x-2x+3x
5=8x
x=8/5
b) 3x+4+2(x-3)=4(x+5)+3
3x+4+2x-6x=4x+20+3
3x+2x-6x-4x=23-4
-5x=19
x = - 19/5
c) 2(3x-2)-3(2x-3)=3(x+1)+6
6x-4-6x+9=3x+3+6
5-3-6=3x
-4=3x
x = - 3/4
d) (3-x)(x+3)=(x+2)² -2(x+1)(x-5)
3x+9-x²-3x=x²+4x+4-2(x²-5x+x-5)
9-x²=x²+4x+4-2x²+10x-2x+10
9-10-4=x²+x²-2x²+12x
-5=12x
x= - 12/5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!