Răspuns :
2,4×(1,5x-0,7)-0,6x =13,8×0,2
(2,4×1,5x-2,4×0,7)-0,6x = 2,76
(3,6x - 1,68) - 0,6x = 2,76
3,6x - 0,6x = 2,76 + 1,68
3x = 4,44
x = 4,44 : 3
x = 1,48
********************
5×(3,2x+1,4)+2×(4,2-x)=43,4
(5×3,2x+5×1,4)+(2×4,2-2x)=43,4
(16x+7)+(8,4-2x)=43,4
16x + 7 + 8,4 - 2x = 43,4
16x + 15,4 - 2x = 43,4
16x - 2x = 43,4 - 15,4
14x = 28
x = 28 : 4
x = 7
(2,4×1,5x-2,4×0,7)-0,6x = 2,76
(3,6x - 1,68) - 0,6x = 2,76
3,6x - 0,6x = 2,76 + 1,68
3x = 4,44
x = 4,44 : 3
x = 1,48
********************
5×(3,2x+1,4)+2×(4,2-x)=43,4
(5×3,2x+5×1,4)+(2×4,2-2x)=43,4
(16x+7)+(8,4-2x)=43,4
16x + 7 + 8,4 - 2x = 43,4
16x + 15,4 - 2x = 43,4
16x - 2x = 43,4 - 15,4
14x = 28
x = 28 : 4
x = 7
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!