Răspuns :
x²+x=0 ⇔ x(x+1)=0 ⇔ x=0 sau x+1=0 ⇒ x=0 sau x=-1
b) 3x²-7=0 ⇔ 3x²=7 ⇔ x²=7/3 ⇔ x= plus minus √(7/3)
x= plus minus (√21) /3 ( am rationalizat amplificand cu √3)
b) 3x²-7=0 ⇔ 3x²=7 ⇔ x²=7/3 ⇔ x= plus minus √(7/3)
x= plus minus (√21) /3 ( am rationalizat amplificand cu √3)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!