Răspuns :
x - latimea
x+2 - lungimea
( x + x + 2 ) x 2 = 36
2x +2 = 36 : 2
2x + 2 = 18
2x = 18 - 2
2x = 16
x = 16: 2 = 8
latimea = 8 cm
lungimea = 10 cm
x+2 - lungimea
( x + x + 2 ) x 2 = 36
2x +2 = 36 : 2
2x + 2 = 18
2x = 18 - 2
2x = 16
x = 16: 2 = 8
latimea = 8 cm
lungimea = 10 cm
P triunghi=36 cm
x-----lăţimea
x+2-----lungimea
(x+x+2)•2=35
(2x+2)•2=36
4x+4=36
4x=36-4
4x=32
x=32:4
x=8
lăţimea-----8
lungimea-----8+2=10
x-----lăţimea
x+2-----lungimea
(x+x+2)•2=35
(2x+2)•2=36
4x+4=36
4x=36-4
4x=32
x=32:4
x=8
lăţimea-----8
lungimea-----8+2=10
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!