Răspuns :
2(x-3)-3(x+2)=13
Inmultesti termenii din paranteza.
2x-6-3x-6=13
-x=13+12
-x=25
x=-25
Inmultesti termenii din paranteza.
2x-6-3x-6=13
-x=13+12
-x=25
x=-25
Adica sa afli x : * e înmulțire
Stim ca înmulțirea in paranteze este distributiva facem :
2x-2*3-3x+3*2=13
Apoi adunam ecuatia cu 6 pt a scapa de -6 si vom avea:
2x-3x+12=19
Apoi scadem ecuatia cu 12 :
2x-3x=7
2x-3x este egal cu -x
-x=7
x=-(-x)=-(-7)=7
Stim ca înmulțirea in paranteze este distributiva facem :
2x-2*3-3x+3*2=13
Apoi adunam ecuatia cu 6 pt a scapa de -6 si vom avea:
2x-3x+12=19
Apoi scadem ecuatia cu 12 :
2x-3x=7
2x-3x este egal cu -x
-x=7
x=-(-x)=-(-7)=7
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!