Răspuns :
Ducem EF înălțimea triunghiului EAB, (F ∈ AB).
Fie EF ∩ CD = {Q}.
QF este înălțime a trapezului, QF = 3cm
EQ este înălțime a triunghiului EDC și notăm EQ = x ⇒ EF = x + 3
În triunghiul EAB avem DC || AB și, aplicând teorema fundamentală
a asemănării ⇒ EF/EQ = AB/CD ⇒ (x+3)/x = 6/4 ⇒ 4x+12 = 6x ⇒
⇒ 12 = 6x - 4x ⇒ 12 = 2x ⇒ x = 6
EF= x + 3 ⇒ EF = 6+3 ⇒ EF = 9cm.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!