Răspuns :
a - apartamentele cu 2 camere
b - apartamentele cu 3 camere
a +b = 42
2a +3b = 115
a = 42 - b
2 x ( 42 - b) + 3b = 115
84 - 2b + 3b = 115
84 + b = 115
b = 115 - 84
b= 31
a= 42 - 31 = 11
11 apartamente cu 2 camere
31 apartamente cu 3 camere
b - apartamentele cu 3 camere
a +b = 42
2a +3b = 115
a = 42 - b
2 x ( 42 - b) + 3b = 115
84 - 2b + 3b = 115
84 + b = 115
b = 115 - 84
b= 31
a= 42 - 31 = 11
11 apartamente cu 2 camere
31 apartamente cu 3 camere
2a + 3b = 115
a + b = 42 |×2
2a + 3b = 115
2a + 2b = 84
__________
scadem cele 2 ecuatii
b = 31 (apartamente cu 3 camere)
a = 42 -31 = 11 (apartamente cu 2 camere)
a + b = 42 |×2
2a + 3b = 115
2a + 2b = 84
__________
scadem cele 2 ecuatii
b = 31 (apartamente cu 3 camere)
a = 42 -31 = 11 (apartamente cu 2 camere)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!