Răspuns :
a+b+c = 67
a: b = 2 rest 1
a = 2×b + 1
b : c = 2 rest 1
b = 2 ×c + 1 => c = (b-1)/2
inlocuim in prima ecuatie in functie de b
2b + 1 + b + (b-1)/2 = 67
3b + (b-1)/2 = 67-1 =66 |×2
6b + b-1 = 132
7b =132+1
7b = 133 |:7
b = 19
a = 2×19+1 = 38+1 = 39
c = (19-1)/2 = 18/2 = 9
Verificare:
39 + 19 + 9 = 67
a = 39
b = 19
c = 9
a: b = 2 rest 1
a = 2×b + 1
b : c = 2 rest 1
b = 2 ×c + 1 => c = (b-1)/2
inlocuim in prima ecuatie in functie de b
2b + 1 + b + (b-1)/2 = 67
3b + (b-1)/2 = 67-1 =66 |×2
6b + b-1 = 132
7b =132+1
7b = 133 |:7
b = 19
a = 2×19+1 = 38+1 = 39
c = (19-1)/2 = 18/2 = 9
Verificare:
39 + 19 + 9 = 67
a = 39
b = 19
c = 9
a=2b+1
b=2c+1 =>2c=b-1 =>c=(b-1)/2
2b+1+b+(b-1)/2=67
4b+2+2b+b-1=134
7b=134-1
7b=133
b=19 =>c=9
a=39
b=2c+1 =>2c=b-1 =>c=(b-1)/2
2b+1+b+(b-1)/2=67
4b+2+2b+b-1=134
7b=134-1
7b=133
b=19 =>c=9
a=39
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!