Răspuns :
2-x+(x-2)³ = (x-1)(x-2)(x-3)
2-x+(x-2)³=
=2-x+x³-6x²+12x-2³
= 2-x+x³-6x²+12x-8
= x³-6x²+11x-6
(x-1)(x-2)(x-3)=
=(x²-2x-x+2)(x-3)
=(x²-3x+2)(x-3)
=x³-3x²-3x²+9x+2x-6
=x³-6x²+11x-6
=>x³-6x²+11x-6=x³-6x²+11x-6 =>Adevarat
2-x+(x-2)³=
=2-x+x³-6x²+12x-2³
= 2-x+x³-6x²+12x-8
= x³-6x²+11x-6
(x-1)(x-2)(x-3)=
=(x²-2x-x+2)(x-3)
=(x²-3x+2)(x-3)
=x³-3x²-3x²+9x+2x-6
=x³-6x²+11x-6
=>x³-6x²+11x-6=x³-6x²+11x-6 =>Adevarat
2-X+X la 3-2X la 2-4X la 2+8X+4X-8= calculezi si veti cat iti da
(X-1)(x-2)(x-3)= (X la 2- 2X-X+2)(x-3)= X la 3-3X la 2-3X la 2+9X+2X-6 calculezi ce se poate calcula si vezi daca sunt egale, eu spun ca da
(X-1)(x-2)(x-3)= (X la 2- 2X-X+2)(x-3)= X la 3-3X la 2-3X la 2+9X+2X-6 calculezi ce se poate calcula si vezi daca sunt egale, eu spun ca da
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!