Răspuns :
4(2x-5)²-(3x+1)²=0
4(4x²-20x+25)-(9x²+6x+1)=0
16x²-80x+100-9x²-6x-1=0
7x²-86x+99=0
∆=86²-4•7•99=7396-2772=4624 =>√∆=√4624=68
x1=86-68/14=18/14=9/7
x2=86+68/14=154/14=77/7=11
4(4x²-20x+25)-(9x²+6x+1)=0
16x²-80x+100-9x²-6x-1=0
7x²-86x+99=0
∆=86²-4•7•99=7396-2772=4624 =>√∆=√4624=68
x1=86-68/14=18/14=9/7
x2=86+68/14=154/14=77/7=11
4 (4x^2-20x+25)-9x^2-6x-1=0
16x^2-80x+100-9x^2-6x-1=0
7x^2-85x+99=0
de aici descompui si fiecare paranteza este egala cu 0 => x unu este egal cu cat iti v-a da si x doi este gal cu cat iti va da...da urat rau si imi ia mult sa scriu...dar te descurci:**
16x^2-80x+100-9x^2-6x-1=0
7x^2-85x+99=0
de aici descompui si fiecare paranteza este egala cu 0 => x unu este egal cu cat iti v-a da si x doi este gal cu cat iti va da...da urat rau si imi ia mult sa scriu...dar te descurci:**
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!