Răspuns :
(sin a + cos a )^2 + (sin a - cos a )^2 =
sin²a+2sinacosa +cos²a +sin²a-2sinacosa +cos²a =2(sin²a+cos²a) =2·1=2
sin²a+2sinacosa +cos²a +sin²a-2sinacosa +cos²a =2(sin²a+cos²a) =2·1=2
[tex]\displaystyle\\ (\sin a + \cos a )^2 + (\sin a - \cos a )^2 = \\\\ =(\sin^2 a +2\sin a \cdot \cos a + \cos^2 a )+ (\sin^2 a -2\sin a \cdot \cos a +\cos^2 a ) = \\\\ =\sin^2 a + \cos^2 a + \sin^2 a +\cos^2 a +\underbrace{2\sin a \cdot \cos a -2\sin a \cdot \cos a}_{\boxed{=0}}=\\\\ =\underbrace{\sin^2 a + \cos^2 a}_{\boxed{=1}} +\underbrace{ \sin^2 a +\cos^2 a}_{\boxed{=1}} = 1 + 1 = \boxed{\boxed{2}} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!