Răspuns :
7 c)
x²+10x+25=(x+5)²
x²+6x+9=(x+3)²
x²-x-12=x²-4x+3x-12=x(x-4)+3(x-4)=(x+3)(x-4)
x²+2x-15=x²+5x-3x-15=x(x+5)-3(x+5)=(x-3)(x-5)
(x+5)²/(x+3)²•(x+3)(x-4)/(x-3)(x-5)=(x+5)²/(x+3)•(x-4)/(x-3)(x-5)
x²+10x+25=(x+5)²
x²+6x+9=(x+3)²
x²-x-12=x²-4x+3x-12=x(x-4)+3(x-4)=(x+3)(x-4)
x²+2x-15=x²+5x-3x-15=x(x+5)-3(x+5)=(x-3)(x-5)
(x+5)²/(x+3)²•(x+3)(x-4)/(x-3)(x-5)=(x+5)²/(x+3)•(x-4)/(x-3)(x-5)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!