Răspuns :
[tex]\it \dfrac{\sqrt2}{\sqrt2-1}+\dfrac{2(\sqrt2-1)}{\sqrt2} = \dfrac{\sqrt2(\sqrt2+1)}{(\sqrt2)^2-1^2} +\dfrac{2\sqrt2(\sqrt2-1)}{2} = \\\;\\ \\\;\\ = 2+\sqrt2+2-\sqrt2 =4[/tex]
√2/(√2-1)+2(√2-1)/√2=
√2(√2+1)/(√2-1)(√2+1)+2(√2-1)/√2=
(√2·√2+√2)/(2-1)+2(√2-1)/√2=
2+√2+√2·2(√2-1)/2=
2+√2+√2(√2-1)=
2+√2+2-√2=4
√2(√2+1)/(√2-1)(√2+1)+2(√2-1)/√2=
(√2·√2+√2)/(2-1)+2(√2-1)/√2=
2+√2+√2·2(√2-1)/2=
2+√2+√2(√2-1)=
2+√2+2-√2=4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!