Răspuns :
x=√3
y=1/√3
x/y=(√3)/(1/√3)=(√3×√3)/1=3.
y/x=(1/√3)/√3=(1/√3)×(1/√3)=1/3.
3+ 1/3=9/3+1/3=10/3
y=1/√3
x/y=(√3)/(1/√3)=(√3×√3)/1=3.
y/x=(1/√3)/√3=(1/√3)×(1/√3)=1/3.
3+ 1/3=9/3+1/3=10/3
x = √3, y = 1/√3
x/y = x·(1/y) = √3·√3 = 3
Dacă x/y = 3, atunci y/x = 1/3
x/y + y/x = 3 + 1/3 = 10/3.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!