Răspuns :
[tex] 9^{x}- 3^{x+1}+2=0 [/tex]⇒[tex] 3^{2x}- 3^{x}*3+2=0 [/tex]
Notezi [tex] 3^{x}=t [/tex] ⇒ [tex] t^{2} -3t+2=0[/tex]
Δ=9-8=1
[tex] x_{1}= \frac{3+1}{2}=2 [/tex]
[tex] x_{2}= \frac{3-1}{2}=1 [/tex]
S={1,2}
f(a)=[tex] \left[\begin{array}{ccc}-2&2\\-1&3\\\end{array}\right] * \left[\begin{array}{ccc}-2&2\\-1&3\\\end{array}\right] - 3* \left[\begin{array}{ccc}1&0\\0&1\\\end{array}\right][/tex] ⇒ [tex] \left[\begin{array}{ccc}2&2\\-1&-7\end{array}\right]- \left[\begin{array}{ccc}3&0\\0&3\\\end{array}\right]= \left[\begin{array}{ccc}-1&2\\-1&-10\\\end{array}\right][/tex]
Notezi [tex] 3^{x}=t [/tex] ⇒ [tex] t^{2} -3t+2=0[/tex]
Δ=9-8=1
[tex] x_{1}= \frac{3+1}{2}=2 [/tex]
[tex] x_{2}= \frac{3-1}{2}=1 [/tex]
S={1,2}
f(a)=[tex] \left[\begin{array}{ccc}-2&2\\-1&3\\\end{array}\right] * \left[\begin{array}{ccc}-2&2\\-1&3\\\end{array}\right] - 3* \left[\begin{array}{ccc}1&0\\0&1\\\end{array}\right][/tex] ⇒ [tex] \left[\begin{array}{ccc}2&2\\-1&-7\end{array}\right]- \left[\begin{array}{ccc}3&0\\0&3\\\end{array}\right]= \left[\begin{array}{ccc}-1&2\\-1&-10\\\end{array}\right][/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!