Răspuns :
a)x=3-y
y(3-y)=-10......y^2-3y-10=0
y1=5 si y2=-2
cnd y=5,x=-2 iar cind y=-2,x=5
b)x=-3-y
-y(3+y)=5/4........y^2+3y+5/4=o
y1=(radical din119/4 -3)/2 si y2=)radical din 119/4 +3)/2
x1=10/(radical din119-12) si x2=10/(radical din 119+12)
y(3-y)=-10......y^2-3y-10=0
y1=5 si y2=-2
cnd y=5,x=-2 iar cind y=-2,x=5
b)x=-3-y
-y(3+y)=5/4........y^2+3y+5/4=o
y1=(radical din119/4 -3)/2 si y2=)radical din 119/4 +3)/2
x1=10/(radical din119-12) si x2=10/(radical din 119+12)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!