Răspuns :
a+b=102
a:b=2 rest 12
a=2xb+12
2b+12+b=102
3b=102-12
3b=90
b=30
a=2x30+12=72
a:b=2 rest 12
a=2xb+12
2b+12+b=102
3b=102-12
3b=90
b=30
a=2x30+12=72
a + b = 102
a : b = 2 rest 12
a = 2b + 12
inlocuim pe a in prima relatie
2b + 12 + b = 102
3b = 102 - 12
3b = 90
b = 90 : 3
b = 30
a = 2 * 30 + 12
a = 72
si
a + b = 102
b : a = 2 rest 12
b = 2a + 12
inlocuim pe b
a + 2a + 12 = 102
a = 30
b = 2 * a + 12
b = 72
a : b = 2 rest 12
a = 2b + 12
inlocuim pe a in prima relatie
2b + 12 + b = 102
3b = 102 - 12
3b = 90
b = 90 : 3
b = 30
a = 2 * 30 + 12
a = 72
si
a + b = 102
b : a = 2 rest 12
b = 2a + 12
inlocuim pe b
a + 2a + 12 = 102
a = 30
b = 2 * a + 12
b = 72
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!