Răspuns :
2. a) 3 + 2[tex] \frac{1}{7} + \frac{1}{2} [/tex] =
pai introducem intregii in fractie ⇒ 2 * 7 +1 = 10 supra 7
3 + [tex] \frac{10}{7} [/tex] + =
amplificam pe 3 cu 14, pe 10 supra 7 cu 2 si pe cealalta cu 7 pt a aduce la acelasi numitor
[tex] \frac{42}{14} + \frac{20}{14} + [tex] \frac{7}{14} [/tex] =
[tex] \frac{62}{14} + \frac{7}{14} [/tex] = [tex] \frac{69}{14} [/tex]
pai introducem intregii in fractie ⇒ 2 * 7 +1 = 10 supra 7
3 + [tex] \frac{10}{7} [/tex] + =
amplificam pe 3 cu 14, pe 10 supra 7 cu 2 si pe cealalta cu 7 pt a aduce la acelasi numitor
[tex] \frac{42}{14} + \frac{20}{14} + [tex] \frac{7}{14} [/tex] =
[tex] \frac{62}{14} + \frac{7}{14} [/tex] = [tex] \frac{69}{14} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!