Aplici formula f `(x)=[g `(x)*h(x)-g(x)*h `(x)]/h²(x) unde g(x)=ln2x si h(x)=x f `(x)=[2/2x*x-ln2x]/x²=(1-ln2x)/x² f `(e/2)=(1-ln(2*e/2))/(e/2)²=(1-lne)/(e²/4)=4*(1-1)/e²=0
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!