👤

1 minus 2 ori paranteză pătrată 4 ori paranteză rotundă minus 5 arătați rotundă minus paranteză rotundă 2 minus 8 paranteză rotundă împărțit la paranteză rotundă la puterea 43

Răspuns :

[tex]1-2\cdot[4\cdot(-5)-(2-8):1^{43}]=[/tex]
[tex]=1-2\cdot[(-5)-(-6):1=[/tex]
[tex]=1-2(-5+6)=[/tex]
[tex]=1-2\cdot1=[/tex]
[tex]=1-2=[/tex]
[tex]=-1[/tex]

[tex]~~ \\ ~~[/tex]

[tex]1-2\cdot[1\cdot(-5)-(2-8)]^{43}=[/tex]
[tex]=1-2\cdot[(-5)-(-6)]^{43}=[/tex]
[tex]=1-2(-5+6)^{43}=[/tex]
[tex]=1-2\cdot1^{43}=[/tex]
[tex]=1-2\cdot1=[/tex]
[tex]=1-2=[/tex]
[tex]=-1[/tex]




[tex]~~~~~ \\ \\ ~~~~~[/tex]
Alegi tu varianta pe care o vrei!!!