Răspuns :
A (-2;-1)
B (4;-1)
C (1;5)
AB=[tex] \sqrt{( x_{B}- x_{A})²+( y_{B} - y_{A} )²} [/tex]
AB=[tex] \sqrt{[4-(-2)]²+[-1-(-1)]²} [/tex]
AB=[tex] \sqrt{ 6^{2}+ 0^{2} } [/tex]
AB=[tex] \sqrt{36} [/tex]
AB=6
BC=[tex] \sqrt{ (x_{C}- x_{B} )+( y_{C} - y_{B} )[/tex]
BC=[tex] \sqrt{(1-4)²+[5-(-1)]²} [/tex]
BC=[tex] \sqrt{(-3)²+6²} [/tex]
BC=[tex] \sqrt{9+36} [/tex]
BC=√45
BC=3√5
AC=[tex] \sqrt{ (x_{C}- x_{A}) +( y_{C}- y_{A} ) } [/tex]
AC=[tex] \sqrt{[1-(-2)]²+[5-(-1)] ²} [/tex]
AC=[tex] \sqrt{ 3^{2}+ 6^{2} } [/tex]
AC=[tex] \sqrt{9+36} [/tex]
AC=√45
AC=3√5
AB≠BC=AC⇒ΔABC-isoscel
B (4;-1)
C (1;5)
AB=[tex] \sqrt{( x_{B}- x_{A})²+( y_{B} - y_{A} )²} [/tex]
AB=[tex] \sqrt{[4-(-2)]²+[-1-(-1)]²} [/tex]
AB=[tex] \sqrt{ 6^{2}+ 0^{2} } [/tex]
AB=[tex] \sqrt{36} [/tex]
AB=6
BC=[tex] \sqrt{ (x_{C}- x_{B} )+( y_{C} - y_{B} )[/tex]
BC=[tex] \sqrt{(1-4)²+[5-(-1)]²} [/tex]
BC=[tex] \sqrt{(-3)²+6²} [/tex]
BC=[tex] \sqrt{9+36} [/tex]
BC=√45
BC=3√5
AC=[tex] \sqrt{ (x_{C}- x_{A}) +( y_{C}- y_{A} ) } [/tex]
AC=[tex] \sqrt{[1-(-2)]²+[5-(-1)] ²} [/tex]
AC=[tex] \sqrt{ 3^{2}+ 6^{2} } [/tex]
AC=[tex] \sqrt{9+36} [/tex]
AC=√45
AC=3√5
AB≠BC=AC⇒ΔABC-isoscel
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!