Răspuns :
N = 2²ⁿ · 5²ⁿ · 5 - 2²ⁿ ·5²ⁿ
N = 2²ⁿ · 5²ⁿ (5-1)
N = 2²ⁿ · 5²ⁿ · 4
N = (2²ⁿ · 5²ⁿ · 2)² =>
=> N = (2²ⁿ⁺¹ · 5ⁿ)² => N= p.p.
N = 2²ⁿ · 5²ⁿ (5-1)
N = 2²ⁿ · 5²ⁿ · 4
N = (2²ⁿ · 5²ⁿ · 2)² =>
=> N = (2²ⁿ⁺¹ · 5ⁿ)² => N= p.p.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!