Răspuns :
Bună,
f : |R → |R
f(x) = 3x+6
Gf n Ox = {A}
A(x;0) → f(x) = 0
3x+6 = 0 → x = -2 → A(-2;0).
Gf n Oy = {B}
B(0;y) → f(0) = y.
y = 6 → B(0;6).
(în imagine ai atașat graficul funcției)
A = C1•C2/2
A = AO•BO/2
A = 2•6/2
A = 6 u².
În ∆AOB : <O = 90° : Teorema lui Pitagora :
AO²+OB² = AB²
2²+6² = AB²
AB² = 4+36
AB² = 40
AB = √40
AB = 2√10 u.
P = AO+OB+AB
P = 2+6+2√10
P = 8+2√10
* P = 2(4+√10) u
Succes!
f : |R → |R
f(x) = 3x+6
Gf n Ox = {A}
A(x;0) → f(x) = 0
3x+6 = 0 → x = -2 → A(-2;0).
Gf n Oy = {B}
B(0;y) → f(0) = y.
y = 6 → B(0;6).
(în imagine ai atașat graficul funcției)
A = C1•C2/2
A = AO•BO/2
A = 2•6/2
A = 6 u².
În ∆AOB : <O = 90° : Teorema lui Pitagora :
AO²+OB² = AB²
2²+6² = AB²
AB² = 4+36
AB² = 40
AB = √40
AB = 2√10 u.
P = AO+OB+AB
P = 2+6+2√10
P = 8+2√10
* P = 2(4+√10) u
Succes!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!