Răspuns :
x*e = x ⇒ 2xe - 2x - 2e + 3 = x ⇒ 2xe - 2x - 2e + 3 - x = 0 ⇒
⇒ 2xe - 3x - 2e + 3 = 0 ⇒ x(2e - 3) - (2e - 3) = 0 ⇒
⇒ (2e - 3)(x - 1) = 0 ⇒ 2e - 3 = 0 ⇒ e = 3/2.
[tex]x*y = 2xy-2x-2y+3 \\ \\
x*e = x \Rightarrow 2xe - 2x-2e+3=x \Rightarrow 2e(x-1) = 3x-3 \Rightarrow \\ \Rightarrow 2e(x-1) = 3(x-1) \Rightarrow 2e = 3 \Rightarrow e = \dfrac{3}{2} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!