Răspuns :
4)
A(a, b)∈ Gf ⇒ f(a) = b ⇒ 2a - 5 = b ⇒ 2a = b + 5 (1)
|a| = |b| ⇔ b = ± a
I) b = - a (2)
Din relațiile (1), (2) ⇒ 2a = -a +5 ⇒ 3a = 5 ⇒ a = 3/5 ⇒ A(3/5, -3/5)
II) b = a (3)
Din relațiile (1), (3) ⇒ 2a = a +5 ⇒ a = 5 ⇒ A'(5, 5)
Deci, problema admite două soluții :
I) a = 5/3, b = -5/3
II) a = b = 5.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!