👤

Vreau si eu un referat despre rolul animalelor în natură vă rogggg
Nu am nici o idee si trebuie să predau mâine altfel rămân corigenta.
Plsss


Răspuns :

Fiecare animal are rolul sau special in natura, asa a fost de la crearea lumii in coace si nimeni nu poate schimba asta.
In natura exista un asa zis motoo"Toata lumea mananca pe toata lumea" , asta inseamna ca vietuitoarele isi asigura hrana mancand alte vietuitoare, altfel nu ar fi un echilibru normal. Ganditi-va ca daca vulpea n-ar manca gaini pamantlu ar fi plin de acestea, dar la randul ei vulpea, daca nu ar fi impuscata ar invada pamantul si ar ataca poate si oamenii, cine, pentru ca nu ar fi suficienta hrana
                                 Muntii si padurile din tara noastra reprezinta un loc important în viata omului si al animalelor salbatice.
                    În ele se gasesc conditiile perfecte pentru habitatul unor animale ce salasluiesc  în acele locuri si care au o importanta deosebita pentru mentinerea acestor oaze de sanatate necesare omului.
                         Astfel gasim ca animale reprezentative pentru natura Romaniei specii ca:lupi,ursi,vulpi,ciocanitori ,iepuri salbatici si chiar înca cateva exemplare de capre negre.
                Spre surprinderea noastra ele ar coabita foarte bine între ele daca nu ar înterveni omul prin vanarea lor excesiva doar pentru niste trofee trecatoare.
               Astfel daca ne gandim la importanta lor putem aduce cateva idei
în favoarea importantei lor pantru natura si implicit pentru om.
            Lupul îsi remarca prezenta prin uciderea altor exemplare de animale care sunt mai slabe genetic si chiar bolnave.Astfel raman speciile puternice care la randul lor vor procreea alti pui la fel de puternici.
         Ursii fac putine stricaciuni naturii ,se hraneste cu fructe de padure crescute în mod natural ,cu miere de albine si numai prezenta lor  este dovada unui mediu sanatos si nealterat.
            Vulpea manaca hoiturile altor animale iar în lipsa ei alte specii de animale ar muri din cauxa toxicitatii acestor cadavre .
           Ciocanitoarea este cunoscuta ca si „ doctorul padurii” fiindca mananca insectele  daunatoare de sub scoarta copacului .
            Se observa ca daca sunt lasate în pace aceste animale stiu sa-si aduca aportul în natura si sa nu se fie pe cale de disparitie. Daca doar le vom ajuta (prin asigurarea hranei în timpul iernii) atunci avem garantia si speranta ca generatiile viitoare se vor bucura de sanatatea naturii dar si de faptul ca vor putea admira înca aceste animale în mod real.