Răspuns :
Notăm ∡A, ∡B, ∡C, cele 3 unghiuri.
Ipoteza spune:
m(∡A)+m(∡B) = 115°
Și se cere m(∡C) = ?
Suma unghiurilor unui triunghi este 180°, așadar:
m(∡A)+m(∡B)+m(∡C) = 180°
m(∡C) = 180° - (m(∡A)+m(∡B)) = 180° - 115° = 65°
Răspuns: 65°
Ipoteza spune:
m(∡A)+m(∡B) = 115°
Și se cere m(∡C) = ?
Suma unghiurilor unui triunghi este 180°, așadar:
m(∡A)+m(∡B)+m(∡C) = 180°
m(∡C) = 180° - (m(∡A)+m(∡B)) = 180° - 115° = 65°
Răspuns: 65°
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!