Răspuns :
Notam cele doua numere cu a si b
a+b=36
a-b=10 ⇒a=b+10
⇒a+b=b+10+b=36
2b+10=36
2b=36-10=26
b=26:2
b=13
a=b+10=13+10=23
VERIFICARE:
23+13=26
23-13=10
si acum aflam suma cifrelor celor doua numere (cele doua numere sunt 13 si 23)
1+3+2+3=
4+2+3=
6+3=
9
a+b=36
a-b=10 ⇒a=b+10
⇒a+b=b+10+b=36
2b+10=36
2b=36-10=26
b=26:2
b=13
a=b+10=13+10=23
VERIFICARE:
23+13=26
23-13=10
si acum aflam suma cifrelor celor doua numere (cele doua numere sunt 13 si 23)
1+3+2+3=
4+2+3=
6+3=
9
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!