Răspuns :
(x+48)/2=(x+48)/3+15
x/2+24=x/3+16+15
x/2-x/3=31-24
(3x-2x)=7*6
x=42
Vf.42+48=90 90/2=45 90/3=30 45-30=15
x/2+24=x/3+16+15
x/2-x/3=31-24
(3x-2x)=7*6
x=42
Vf.42+48=90 90/2=45 90/3=30 45-30=15
(a+48):2=a:3+15 /×6
3(a+48)=2a+90
3a+144=2a+90
3a-2a=90-144
a=-54
verificare:
(-54+48):2=-54:3+15
-6:2=-18+15
-3=-3
3(a+48)=2a+90
3a+144=2a+90
3a-2a=90-144
a=-54
verificare:
(-54+48):2=-54:3+15
-6:2=-18+15
-3=-3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!