Răspuns :
a). √3 x - √5 x = 2√3 - 2√5
x ( √3 - √5) = 2 (√3 - √5) | :(√3 - √5)
x = 2 .
b). x / 2 + 5 > 0
x > - 5 * 2
x > -10 .
x ( √3 - √5) = 2 (√3 - √5) | :(√3 - √5)
x = 2 .
b). x / 2 + 5 > 0
x > - 5 * 2
x > -10 .
\/3-\/5x=2\/3-\/5
-\/5x=2\/3-\/5-\/3
-\/5x=\/3-\/5 |×(-1)
\/5x=-\/3+\/5
x=-\/3+\/5÷\/5
x=-\/3
-\/5x=2\/3-\/5-\/3
-\/5x=\/3-\/5 |×(-1)
\/5x=-\/3+\/5
x=-\/3+\/5÷\/5
x=-\/3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!