Răspuns :
O alta metoda:
P(X) = 2X²-4X+9 = X²-2X+1 + X² - 2X +1 + 7 = (X-1)²+(X-1)² + 7 =>
=> P(X) = 2·(X-1)² + 7 ≥ 0
(X-1)² ≥ 0 |·2 => 2·(X-1)² ≥ 0 |+7 => 2·(X-1)²+7 ≥ 7 ⇔ 2·(X-1)²+7 ≥ 0
P(X) = 2X²-4X+9 = X²-2X+1 + X² - 2X +1 + 7 = (X-1)²+(X-1)² + 7 =>
=> P(X) = 2·(X-1)² + 7 ≥ 0
(X-1)² ≥ 0 |·2 => 2·(X-1)² ≥ 0 |+7 => 2·(X-1)²+7 ≥ 7 ⇔ 2·(X-1)²+7 ≥ 0
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!