Răspuns :
AB=rad din BD*BC
AC=rad din DC*BC
inlocuim in AB/AC=4/3 rezulta rad din BD*BC/raddinDC*BC=4/3
Ridicam la patrat ambii membrii ai ec si obtinem BD*BC/DC*BC=16/9 de unde
BD/DC=16/9 cu BD-DC=21 formam un sistem
BD=16/9DC inlocuim in a doua ec si obtinem 16/9DC-DC=21
16DC-9DC=9*21 7DC=9*21 DC=27
BD=21+27 BD=48 de aici BC=27+48=75
AB= rad dinBD*BC=rad din48*75=60
AC=rad dinDC*BC=rad din27*75=45
AD^2=AC^2-DC^2
AD^2=45^2-27^2=(45-27)(45+27)=18*72
AD=36
AC=rad din DC*BC
inlocuim in AB/AC=4/3 rezulta rad din BD*BC/raddinDC*BC=4/3
Ridicam la patrat ambii membrii ai ec si obtinem BD*BC/DC*BC=16/9 de unde
BD/DC=16/9 cu BD-DC=21 formam un sistem
BD=16/9DC inlocuim in a doua ec si obtinem 16/9DC-DC=21
16DC-9DC=9*21 7DC=9*21 DC=27
BD=21+27 BD=48 de aici BC=27+48=75
AB= rad dinBD*BC=rad din48*75=60
AC=rad dinDC*BC=rad din27*75=45
AD^2=AC^2-DC^2
AD^2=45^2-27^2=(45-27)(45+27)=18*72
AD=36
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!